-
Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
Az egyre hidegebb vizeken a ragadozó halak jellemzően (természetesen kivételek mindig vannak) a mélyebb, parttól távoli vízrészeken tartózkodnak és ezek a pályák a gumicsalik mellett a jól dobható, mélyen vezethető terelőlap nélküli wobblerekkel horgászhatók meg a legjobban. Ezeket a csalikat sokan nevezik vertikális wobblereknek és angolosan lipless crankbaitnek is, természetesen mindegyik megnevezés ugyanazt takarja. Ilyen jellegű műcsali a legtöbb gyártó palettáján megtalálható, azonban a Savage Gear itt is remeket gyártott: mind a csörgős Fat Vibes, mind a néma, puha anyagból készült Soft Vibes kiemelkedően jól mozog fel-felrántva, folyamatosan bevontatva és süllyedés közben is és nem utolsó sorban rendkívül fogós és sokoldalú műcsalik, amelyekkel tulajdonképpen minden ragadozó halfaj megfogható.

Üdvözlettel:
Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
Savage Gear FAT VIBES wobblerek leírása
FAT VIBES A Fat Vibes egy terelőlemez nélküli wobbler, bevontatás közben szuper vibrációval és oldalvillogtatással, remek süllyedés közbeni akcióval – finom rezgés és billegés – nagyon élethű menekülési viselkedésformát mutat. A csali által kibocsátott rezgés és hang messziről vonzza a ragadozó halakat, amelyek akár süllyedés közben, akár egyenletes bevontatás alatt, akár vertikális mozgatás során keményen rá fognak vágni!
A Fat Vibes a vízszintes irányú bevontatáson kívül kifejezetten jól használható a vertikális horgászathoz, felfelé megrántva erőteljesen csörögve rezeg, elejtve pedig nagyon élethű billegő, remegő mozgással süllyed, miközben határozottan úszik előre, így csak a botspicc alatt emelgetve is a vízmélységtől függően meglehetősen nagy területet letapogathatunk vele, nagyjából a víz mélységével azonos sugarú körben járathatjuk - remek csali a lékhorgászathoz is!
A Fat Vibes 2 méretben, 5,1 cm-es, 10 grammos és 6,6 cm-es, 21 grammos kivitelben készül, 6-6 fogós színben, mindkét modell kiemelkedően jól dobható.
„A Fat Vibes az egyik legjobb „rattlin” típusú wobbler, amit valaha próbáltam. Nagyon erőteljes mozgás lassú tempónál is, nem beszélve a süllyedés közben bemutatott hihetetlen táncáról. A tavaszi időszakban a vízi növényzeten átcibálva sügéreket, feketesügéreket, csukákat fogtam vele, és néhány nappal ezelőtt az első dobásomat küldtem egy mély, örvénylő gödörbe, leért a fenékre, elkezdtem bevontatni – BAAM!, egy 15-20 kilós harcsa! Horgásszatok nagy bizalommal ezzel a csalival!” –Daniel „Dalien” Vignjevic
VIDEÓ: SAVAGE GEAR FAT VIBES WOBBLER
Rendelj most a Savage Gear FAT VIBES wobblereket!
Savage Gear TPE SOFT VIBES wobblerek
A Soft Vibes egy lágy testű, terelőlap nélküli wobbler, bevontatás közben szuper vibrációval és villogással és ejtéskor hihetetlen süllyedő mozgással, finom remegéssel, oldalvillantással – igazi élethű menekülő viselkedés! A wobbler rezgése és látványa nagy távolságról vonzza a ragadozókat, keményen oda fognak ütni akár süllyedés közben, akár folyamatos bevontatásnál, igazán kiváló vertikális horgászathoz is! A TPE (termoplasztikus elasztomer) egy egyedi, lágy, mégis szívós anyag, amely egészen másként viselkedik a vízben, más jeleket közvetít, mint egy kemény testű műcsali anyaga. A hal ráharap és nem köpi ki, mert úgy érzi, valódi kishalat kapott el – a TPE anyag viszont nagyon tartós és sok-sok kapást kibír. NE TÁROLJUK A TPE MŰCSALIKAT PVC ANYAGÚ CSALIKKAL!!! TPE lágy anyag Remeg vibráló mozgás bevontatáskor és ejtéskor is Szuper színek Ultra hegyes Savage Gear Y-hármashorgokkal
VIDEÓ: SAVAGE GEAR SOFT VIBES WOBBEREK
Savage Gear SOFT VIBES wobblerek
Savage Gear PREY wobblercsalád
2016 óta kapható újra a Savage Geartől a Prey wobblercsalád, amelyik 4 különböző modellből áll.
A wobblerek közös jellemzője, hogy testük műanyagból készült, a pontos és távoli dobásokat a belsejükben található wolfram golyó segíti elő, ami dobáskor a csali farokrészébe gurul és stabilizálja a wobblert a levegőben, majd bevontatás közben plusz rezonanciát ad le a vízben. Mindegyik Prey wobblerhez 2 darab nagy öblű speciális egyes horog jár, amelyekkel lecserélhetjük szükség esetén a hármashorgokat – a halak kímélete érdekében, a helyi szabályokhoz igazodva vagy ha csak egyszerűen még intenzívebb mozgást szeretnénk adni a műcsalinknak.

A Prey 71 wobblerek karcsú, minnow típusú, lebegő (suspendig) műcsalik, nevük ma már fogalom a balinhorgászok körében. Terelőlapjuk viszonylag kisméretű, így nem merülnek mélyre, mintegy 0,5-1 méterig mindössze. Egyenletes bevontatásra is szépen veretnek, és nagyon jól reagálnak a twitch, jerk jellegű botrántásokra, szépen kibillennek és sokoldalúan használhatók emiatt, legyen szó csuka, süllő, balin, domolykó vagy feketesügér horgászatáról. Balinozásnál külön előny karcsú formája, jó, dobhatósága és hogy kimondottan gyors bevontatáskor sem billen ki az egyensúlyából.
Súlyuk 5,5 g, hosszuk 71 mm, 6 rendkívül szép és fogós színben kaphatók.

A Prey 91 wobblerek 9,1 cm-es hosszukkal, 12,5 grammos súlyukban különböznek a Prey 71-ektől, mozgásuk, viselkedésük hasonló, természetesen nagyobb méretükből és súlyukból adódóan intenzívebb rezgést adnak le a víz alatt és messzebb dobhatók. 1-1,5 m mélyen vezethetők, csuka, süllő, harcsa, feketesügér, balin horgászatára ajánlottak.

A Prey 89 wobblerek tömzsibb testű, nagyobb terelőnyelvvel ellátott, lassan felúszó műcsalik, amelyeknek méretükhöz képest igen komoly, 16,5 gramm a súlyuk, így kivételesen jól dobhatók. A nagyobb terelőnyelv intenzívebb veretést és mélyebbre törő akciót eredményez, a Prey 89 1,5-2,5 m mélyen vezethető. A többi Prey wobblerhez hasonlóan remekül reagál a szabálytalan meg-megugrasztásokra, kiválóan el lehet vele játszani a beteg, döglődő hal mozgását.

A Prey 115 wobbler egészen hosszúkás alakú, púpos háttal. 17 grammjával, távdobó rendszerével nagy távolságra dobható. Mozgása egészen beteges, néha kiszámíthatatlan, rendszertelen kitérésekkel, amellyel őrületbe kergeti a legtöbb rablóhalat. Igazán jó, mindenes műcsali csuka, süllő, harcsa, feketesügér, balin stb. horgászatára.
A vízben semleges, azaz „suspending” jellegű, 0,8-1,2 m mélyen vezethető.

A Savage Gear Prey wobblercsaládja minden hazai ragadozó halfaj felszín közeli horgászatához kiválóan használható, jól dobható, tartós, elérhető árú műcsalikat kínál!
Bemutató videó: Balinok Savage Gear Prey71 wobblerrel
Savage Gear PREY wobblerek
Savage Gear LARVAE wobblerek leírása
A SAVAGE GEAR LARVAE 55 wobblerhez hasonló nem igen akad a piacon. Ez a meghökkentő és egyedi wobbler egy szuperélethű „lárva/nimfa” imitáció. A háromrészes test mozgása hihetetlenül élethű és kapásra ingerlő. A wobbler lassan süllyedő – pont mint egy nimfa. A szuper 3D imitáció, annak fantasztikus részletei miatt tűnik ki ez a csali a mezőnyből. A megjelenésén és mozgásán túl különlegessége, hogy a test belsejében a többi wobblernél megszokottnál sokkal apróbb golyókat helyeztek el, ami egészen finom, magas hangú csörgést kölcsönöz a műcsalinak.
A magyar vizeken a balin, domolykó és jász horgászatára kiemelkedően eredményes, az állóvizektől a közepesen gyors folyásúakig, de természetesen süllő, csuka, sügér és egyéb halfajok is rendszeresen elcsábulnak rá!
VIDEÓ: Savage Gear LARVAE wobbler
Rendelj most a Savage Gear LARVAE wobblerekből!
Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.