-
Kedves Horgásztársunk!
A Savage Gear évek óta nevezetes az eredeti táplálékállatokat élethűen utánzó műcsalijairól. A 2015-ös évben a 3D Line Thru Trout sorozattal olyan pisztrángutánzatot alkotott, amely megjelenésével és mozgásával is tökéletesen imitálja a nagytestű ragadozóhalak egyik kedvenc zsákmányát, a pisztrángot.
A 3D Line Thru Trout megjelenése óta hihetetlen mennyiségű csukát és süllőt csapott be világszerte, a nagyobb, 30 és 40 cm-es méretei kifejezetten alkalmasnak bizonyultak a műcsalival amúgy nehezen átverhető kapitális csukák horgászatára, de jó néhány termetes süllő is kamera elé került ennek a csalinak hála. Írásunkban a Savage Gear pisztrángutánzatait mutatjuk be.

Üdvözlettel: Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
Savage Gear 3D Line Thru Trout bemutató videó
Savage Gear 3D LINE THRU TROUT pisztrángok leírása
A SAVAGE GEAR 3D LINE THRU TROUT egy teljesen egyedülálló pisztrángutánzat, amely minden részletében egy valódi pisztrángot mintáz. A gumihal megdöbbentő részletei mellett az igazi különlegessége az, hogy bevontatva tökéletesen utánozza a vízben szép lassan, vagy sietősebben úszkáló pisztrángot. Megjelenése és viselkedése a leggyanakvóbb ragadozót is megtéveszti és vad támadásra ingerli. A Line Thru Troutok megjelenésük óta számtalan kapitális ragadozót csaltak a fényképezőgépek lencséje elé.

A Line Thru Trout az előnevét a speciális horogrendszerről kapta, amely lehetővé teszi, hogy nagy testű műcsalikkal is biztonságosan kifárasszuk a megakasztott halat és a lágy gumicsalit is megvédi a rablók fogaitól. A rendszer lényege, hogy a horgok egy a műcsali testén átvezetett nagy teherbírású drótelőkére vannak erősítve, és a műcsali hasán kialakított vájatban vannak rögzítve. A hal megakasztása esetén a gumitest felcsúszik az előkén, így a hal nem tudja a műcsali tehetetlen tömegét arra felhasználni, hogy fejrázásokkal megszabaduljon a horgoktól. Természetesen nem kell attól tartani, hogy az előke felhasítja a testet, mivel a műcsali első egyharmada kemény műanyag belső résszel készült, amelyben két csatorna fut az előke számára. Akadós helyen horgászva a horgok a hal hátára is szerelhetők igény szerint.

Négy méretben kapható, 15 cm-es, 20 cm-es, 25 cm-es és 30 cm-es hosszban. Minden méret két kivitelben készül, az SS (lassan süllyedő) előkéje a pisztráng száján van kivezetve, egészen sekélyen is vezethető, az MS (közepesen süllyedő) előkéje pedig a hal homlokán lép ki a testből, ez a változat kissé nehezebb és mélyebben úszik.

A magyar horgászok jellemzően tartanak a nagyméretű csaliktól, de tudni kell, hogy hazánk talán minden vizében élnek olyan nagytestű ragadozók, amelyeknek már nem az apróhalak jelentik a fő táplálékát, hanem a termetesebb falatokra koncentrálnak. Meggyőződésünk, hogy sokkal több kapitális ragadozó van a vizeinkben, mint gondolnánk, egyszerűen az általában használt műcsalikra nem reagálnak. A 30 cm-es Line Thru Troutok nagy sikere nyomán egy 500 000 darabból álló sorozatot készített a Savage Gear a 40 cm-es pisztrángból, és rövid időn belül mindet el is adták, az eredményekre sem kellett sokáig várni, nagyon fogósnak bizonyult ez is.
Az igazán nagy méretű csalikat kevesen használják, így a halaknak sem volt alkalmuk megunni őket. Bizonyára sokan emlékeznek, a Tisza-tavon milyen eredményeket produkáltak az addig ismeretlen nagytestű gumihalak...
Savage Gear 3d line thru trout
Savage Gear 3D Trout rattle Shad bemutató videó
SAVAGE GEAR 3D TROUT RATTLE SHAD leírása
A 3D TROUT RATTLE SHAD gumihalak teste egy valódi pisztráng 3D-s szkennelésével készült, széles lapátfarokkal kombinálva. Nagyon egyszerű horgászni vele, folyamatos bevontatásnál is rendkívül fogós. Ez egy nagyméretű jighoroggal, hagyományos gumihalszerűen készre szerelt műcsali, amelyen hármas segédhorgot is találunk - ezt tetszés szerint a hasi vagy a háti részen helyezhetjük el.
A Rattle Shad nevét a jól verető korongfarokba rejtett üveg csörgőről kapta, amely csábítóan ketyeg a farok veretésének hatására. Gyakran ez a kis visszafogott zörgés az, ami az eredményt meghozza egy nehéz napon.
A 3D Trout Rattle Shad 4 méretben, 12,5 cm-es, 35 grammos, 17 cm-es, 80 grammos, 20,5 cm-es, 103 és 120 grammos, illetve 27,5 cm-es, 225 és 275 grammos kivitelben készül, 3 nagyon fogós, élethű színben.
Rendelj most SAVAGE GEAR 3D TROUT RATTLE SHAD gumihalakat!
Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.