-




Kedves Horgásztársunk! Tisztelt Partnerünk!
A Savage Gear 3D Bleak küszutánzatok 2015-ös megjelenésük óta nagyon sok szép fogáshoz segítették a magyar horgászokat, legyen szó az élethű, villásfarkú, vagy pedig a korongfarkú változatról: csukák, süllők, balinok, kősüllők, sügerek és feketesügerek egyaránt elcsábulnak a magyar vizekben talán legnagyobb mennyiségben előforduló táplálékhalat imitáló gumihalakra.

A 4Play név egybeforrott a Savage Gear megszületésével, egyike a legelső, rendkívül eredményes Savage műcsaliknak. A 4Playek kemény testű wobbler változatban és a Soft 4Play névre keresztelt, nagyon sokféleképpen szerelhető, teljesen egyedi gumihal változatban is kaphatók.

Hírlevelünkben ezekről a műcsalikról lesz szó.

Üdvözlettel:
Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
SAVAGE GEAR 3D BLEAK KÜSZUTÁNZATOK LEÍRÁSA
A Savage Gear 3D Bleak küszutánzatok kétféle kivitelben készülnek, mindkettőre jellemző, hogy a test egy valódi küsz 3D-s szkennelésével készült, a különbség a farok kialakításában van: A Real Tail változat teljesen élethű villás farokúszót kapott, a Paddle Tail pedig egy hihetetlenül jól mozgó gumihalfarokkal van ellátva.
A Savage Gear küszök 3 méretben - 8, 10,5 és 13 cm-es változatban kaphatók, a legkisebb elsősorban a süllő, kősüllő, sügér, balin stb. horgászatára, a közepes a süllő, balin, csuka, a legnagyobb méret pedig a csuka, sülő, harcsa stb. horgászatára ajánlott. A három mérethez három fogós szín párosul: az élethű küsz-szín, a bronzosabb vörösszárnyú keszeg szín és az abszolút klasszikus műcsaliszínnek számító firetiger színváltozat, ez utóbbi csak a Paddle Tail változatnál kapható.

A villásfarkú küszök változatos módon alkalmazhatók: feltűzhetjük hagyományos gumihalként jigfejre vagy cseburaskára, ugyanezekre tűzhetjük úgy is, hogy a horog a hal oldalán bújjon ki, így vertikálisan emelgetve intenzívebben mozog a küsz. Tűzhetjük súlyozott víg súly nélküli offsethorogra, függőegesen vagy vízszintesen. A Drop Shot szereléken oldalt tűzve hihetetlenül élethű vergődést tudunk kicsalni belőle, hal legyen a "talpán", amelyik megkülönbözteti egy valódi, sérülten vergődő kishaltól.
Kimondottan a küszökhöz méretezve gyárt a Savage Gear terelőlemezzel ellátott jigfejeket, a Crazy Blade jigfejeket. Ezeket a gömbfejes, kiváló minőségű köríves horoggal szerelt jigfejeket egy speciális fém terelőlapkával látták el, amelybe a zsinórt csatlakoztatva nagyon erős, sűrű vibráló mozgást produkálnak. A gumihalfarkú küsz teljesen élethűen, szaporán verdes a farkával, az egész test beremeg, a terelőlap pedig villog, vibrál és némi hangot is ad. A Crazy Blade jigfej három méretben készül, tökéletesen összehangolva a 3 küsz mérettel.
A Soft 4Play gumihalakhoz készült Lip Scull terelőlapos fejbe csatlakoztatva is hihetetlenül élethű, vergődő, kígyózó mozgást produkál a Savage Gear küszutánzat. Az eddig felsoroltakon kívül természetesen egyéb módokon is alkalmazhatjuk a Real Tail küszöket, pl. egy spinnerbaithez vagy körforgó villantóhoz csatlakoztatva, stb.

A Paddle Tail, vagyis lapátfarkú gumihal igazi süllő-és balincsemege. A 8 cm-es változat a kősüllők nagy kedvence is, szuper gyors, vibráló remegést produkál, amely a botspiccen is érzékelhető. A 10,5 cm-es változat kissé alacsonyabb rezgésszámú, de még mindig nagyon sebes, szapora veretéssel mozog, a legkisebb, legrövidebb emelésre is beindul a lapátfarok. A 13 centiméteres változat a csukák és termetesebb süllők fő csalija, de természetesen gyakran előfordul, hogy a kisebb méretű süllők, kősüllők csak a zsírosabb falatokra reagálnak.
A Paddle Tail küszöket az említett CRazy Blade jigfejre szerelve nagyon speciális, vonzó vibrálást tudunk elérni, a balinok pl. igen jól foghatók velük.
Videó: Savage Gear 3D Bleak Real Tail drop shotra tűzve
Videó: Savage Gear 3D Bleak küszutánzatok
Savage Gear 3D BLEAK REAL TAIL
Savage Gear CRAZY BLADE JIGGHEAD
Savage Gear 3D BLEAK PADDLE TAIL
SAVAGE GEAR CRAZY BLADE JIGEK BEMUTATÁSA
A Savage Gear Crazy Blade jig műcsalik szintén a szélhajtó küszt utánozzák. Az élethű halfejet formázó ólomfejes horgot itt a fentebb megismert Crazy Blade terelőlemezzel és lágy szilikonszoknyával kombinálták. A Crazy Blade lemez bevontatáskor erősen vibrál, hangot és vizuális ingert is kibocsát, a lágy szilikonszoknya pedig átveszi a lemez rezgését. A szilikonszálakat 2 széles szilikon farokkal bolondították meg, ami igazán egyedivé teszi ennek a műcsalinak a mozgását. Csuka, süllő, balin, feketesügér horgászatára kiválóan használható folyamatos vagy szaggatott bevontatással.
Videó: Savage Gear Crazy Blade műcsalik
Savage Gear CRAZY BLADE
  Savage Gear 4PLAY wobblerek leírása
  A 4PLAY wobblerek különböző kivitelű változatai különböző vízrétegekben vezethetőek, némileg eltérő mozgással. Minden 4Play közös jellemzője, hogy a megállításokkal tarkított bevontatásnál a legfogósabbak, ugyanis a kígyózó mozgást megszakítva, megállítás után keresztbe fordulnak, szinte visszanéznek a válluk fellett s a műcsalit esetlegesen követő csuka nem tud ellenállni a biztos célpontot kínáló préda látványának. A 4Playekben nincs csörgő golyó, de gyorsabb vezetésnél a test ízei összeütődve adnak némi kopogó, zörgő hangot, olykor jól hallhatóan csattan a műcsali a rávágó rabló szájában.

  A 4PLAY SWIM&JERK terelőlap nélküli wobbler, amely bevontatáskor széles kígyózó mozgást végez. Ez a műcsali lassan süllyed, így állóvízen a kívánt mélységig engedhető, bevontatva a terelőlap hiánya és az fej alsó részén elhelyezett vontatószem miatt azonban a vízfelszín felé úszik, 1,5 méter mélységtől kezdve egészen sekélyen, akár a vízfelszínt tolva is vezethető.
  Lassabb frekvenciájú, nagyobb amplitúdójú mozgása miatt elsősorban a tiszta, hidegebb vízen, valamint a magasra felnőtt növényzet fölötti horgászathoz ez a legjobb választás a különböző változatok közül. 9,5 cm-es, 9 grammos, 13 cm-es, 21 grammos és 19 cm-es, 52 grammos méretben kapható, számos fogós színben. A család legnagyobb tagja igazi nagyágyú, a 25 cm-es, 107 grammos terelőlap nélküli Swimbait, amelyet fején elhelyezett két bekötőszem különböztet meg a Swim&Jerk modellektől.


  A 4PLAY HERRING LIPLURE egy kisebb, meredek állású terelőlapot kapott, amelynek köszönhetően a Swim&Jerk-nél mélyebben vezethető és szűkebb, sűrűbb, oldalát fel-felvillantó a veretése. Hasonlóan lassan süllyedő, mint az előző, de az elért mélységet viszonylag stabilan tartja. 1-2,5 m közötti mélységben lehet a legkönnyebben vezetni. 13 cm-es, 21 grammos és 19 cm-es, 52 grammos méretben kapható, sok fogós színben.

  A 4PLAY LOWRIDER változat lassan felúszó, hosszabb, előrenyúló terelőlapjának köszönhetően mélyretörő wobbler, még szűkebb, gyorsabb, oldalát felvillantó veretéssel. Megállítva szinte egy helyben lebeg a vízben, nagyon hosszú szüneteket is tarthatunk vele, ami a hidegebb vizekben sokszor a siker kulcsa lehet.
  9,5 cm-es, 8,5 grammos, 13 cm-es, 21 grammos és 19 cm-es, 51 grammos méretben készül, 1-5 méter közötti mélységig vezethető.
  Savage Gear 4Play Herring Swim&jerk
  Savage Gear 4Play Herring Liplure
  SG 4Play Herring Lowrider
  Savage Gear SOFT 4PLAY gumihalak leírása
  SOFT 4PLAY – CSAK TESTEK! A 4Play wobblerek hatalmas világsikere után elkészült a műcsali lágy, plasztik változata is. A Soft 4Play teste 3 ízből áll, hasán és hátán offsethorog elhelyezését szolgáló bemetszések találhatók. 4 méretben kaphatók: 8 cm, 9,5 cm, 13 cm és 19 cm. A lágy 4Play egy sokoldalúan szerelhető és alkalmazható műcsali: szerelhetjük hagyományos jigfejre, a szokásos, függőleges állásban , de ha vertikálisan szeretnénk vele horgászni, fekvő helyzetben is feltűzhetjük, vagyis úgy, hogy a horog a gumihal oldalán bújjon ki.
  A Sof 4Playhez készült hármashorgos drótvázra nagyon egyszerűen felszerelhető a gumihal és szakaszosan, meg-megugrasztva majd süllyedni hagyva rendkívül csábítóan, döglődő halként viselkedik a vízben. Folyamatosan bevontatva is szépen kígyózik, a növényzet között viszonylag akadásmentesen elvezethető.
  Mélyebb, nyíltabb vízen kitűnő megoldás az úgynevezett Lip Scull ez egy terelőlapos fej, amelybe a Soft 4Play testet rögzíthetjük egy műanyag csap segítségével. Használatával a műcsali mélyebbre tör, erőteljes, csapkodó, beteges veretéssel úszik, messziről felhívja magára a figyelmet. A Lip Scullban egyéb gumicsalikat, sőt, döglött kishalat is rögzíthetünk, a csukák megőrülnek érte!
  A nagyon akadós, bokros, növényzettel benőtt szakaszokon sem kell lemondanunk a Soft 4Play-jel való horgászatról, ugyanis speciális, nagy öblű offsethorgot is kaphatunk hozzá, amelyet a mellékelt wolfram súlyok horogszárra való felhúzásával a kívánt mértékben megsúlyozhatunk. A Soft 4Playek hasában és hátán speciális bemetszések találhatók, így könnyen el tudjuk rejteni bennük az offsethorgot, kapáskor pedig könnyedén kibújik a gumihalból.
  Savage Gear Soft 4Play Swim&jerk
  Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.