-
Kedves Horgásztársunk!
Újabb szenzációs, élethű, egyedi működésű és ötletesen variálható műcsalikat mutatunk be a Savage Gear kínálatából, amelyek elsősorban a csuka horgászatára készültek!

Üdvözlettel: Savage Gear csapata
LaNiTex Kft.
SAVAGE GEAR 3D LINE THRU PIKE
A SAVAGE GEAR 3D LINE THRU PIKE az élethű halutánzatok egyik emblematikus tagja, amely a nagyobb testű csukák egyik kedvenc zsákmányát, a kiscsukát imitálja. Köztudott, hogy a csukáknál nagyon erős a kannibalizmusra való hajlam, nagyon sok csukaszerű műcsalit használnak eredményesen világszerte, azonban a Line Thru Pike-hoz hasonlóan egyedi alkotás még nem született.
A Line Thru Pike egyik különlegessége a realisztikussága: egy igazi csuka 3D szkennelésével készült, minden apró részlet megtalálható rajta. A valósághű megjelenésen kívül a mozgása is a valódi csukát utánozza. A műcsali lassan, vízszintes egyensúlyban süllyed, vízközt vagy felszínközelben is elvezethető. A Line Thru Pike-nál ne számítsunk látványos, verető mozgásra, a speciálisan kiképzett farok finoman rezeg, pont úgy, mint a valódi csukáé úszás közben. Ez a nem túl látványos remegés ugyanakkor a botspiccen határozott, nagyon gyors frekvenciájú vibrálásként érzékelhető gyorsabb vontatáskor, ilyenkor a hátúszó és a farok alatti úszó is jól láthatóan remeg.
A Pike harmadik specialitása a horogrendszere. A műcsali maga lágy plasztik anyagból készült, a test elülső harmada egy kemény műanyag belső magra épült, ezen a részen fut keresztül a műcsaliba készen beépített erős drótelőke, amelyre két hármashorog van szerelve. A fej felőli hármashorog a kemény műanyag részben kialakított vájatba akasztható, a hátulsó horog pedig a farok alatti úszó előtt, a lágy testbe akasztható. A hal megakasztása esetén a hármashorgok kiszabadulnak a testből, a műcsali maga pedig felcsúszik az előkén, így védve marad a rabló fogaitól és a halnak a szájában csak a horog/horgok maradnak, így nem tudja kihasználni a műcsali tehetetlen tömegét arra, hogy kirázza a horgot a szájából.
A 3D Line Thru Pike 2 méretben – 20 cm, 66 g, illetve 30 cm, 210 g – kapható, kézzel festett, valódi csukaszínben.
A műcsalik mérete bár nagynak tűnik, már méretes csukák is megtámadják őket, az igazán kapitálisokra pedig sokkal nagyobb az esély, ha termetesebb falatot kínálunk nekik!
VIDEÓ: SAVAGE GEAR 3D LINE THRU PIKE
Rendeljen most Savage Gear 3D LINE-THRU PIKE swimbaiteket!
SAVAGE GEAR 3D HARD EEL
A Real Eel angolnautánzatok nagy sikere után a Savage Gear egy egészen egyedi műcsalit alkotott: a test valódi angolnát formáz, viszont elődjétől eltérően kemény műanyagból készült. A lágy plasztik farokrész egy dugóhúzószerű csavaros szerkezettel rögzíthető, cserélhető és tetszés szerint variálható a beállítása. A Hard Eel két különböző méretű, tviszterszerű farokkal csomagolva kapható, a nagyobbik farok hihetetlen lassú bevontatásnál is beindul és gyönyörűen mozog, a testet is billegtetve. A rövidebb farok szintén könnyedén, sebesen rezeg, ugyanakkor így szerelve az angolnát egy jerkcsalit kapunk, amely a botspiccel rángatva jobbra-balra kitér, a rántások szünetében ingerlően billeg, úgyhogy egészen sokoldalúan használható a műcsali.

A Hard Eel fajsúlya nem sokkal nagyobb a vízénél, lassan süllyed és egészen lassú tempóban is sekélyen el lehet vezetni, miközben kiválóan dobható. Az angolna specialitása, hogy a nagyobbik farok beállításától függően megváltoztatható a műcsali viselkedése. Ha a farok íve lefelé mutat, ennek az ellenállása lefelé kényszeríti az angolna orrát, így mélyebben, mintegy 1,5 m mélységig vezethető. Ha felfelé irányul a farok, akkor ugyanez az ellenállás felfelé irányítja a műcsali orrát, így egészen lassú bevontatás mellett is a felszínre úszik és ott elvezethető úgy, hogy az orra a víztükröt megtöri, a farok pedig a felszínt borzolva kavar mögötte.

A vertikális hangoláson túl oldalirányú elmozdulásra is késztethetjük az angolnát, ha egy ívelt partoldalt vagy nádsarkot szeretnénk meghorgászni, akkor a farkat megfelelő mértékben lefordítva balra vagy jobbra oldalazó műcsalit kapunk. További variációs lehetőség, hogy a hasi hármashorog áthelyezhető a Hard Eel hátán levő szembe is, így nagyon akadós terepen is horgászhatunk vele.

A Hard Eel egy nagyon sokoldalúan használható, fogós csukacsali, amely az egészen csigalassútól a nagyon gyors tempóig (ilyenkor a farok mozgásán túl az egész test kígyózó mozgást végez) vízközt vagy folyamatosan bevontatva, rövidebb-hosszabb szünetekkel, szakaszosan vagy botspiccrántásokkal vezetve is egyaránt nagyon eredményes.

Az esetlegesen megsérülő farok pótlására és a variációs lehetőségek növelése érdekében a testekkel megegyező színű, vagy rikító, úgynevezett provokatív színű cserefarkak is kaphatók külön a Hard Eel-ekhez.
A műcsali 17 cm, 40 grammos méretben kapható, 5 fogós színben.
VIDEÓ: SAVAGE GEAR HARD EEL ANGOLNAUTÁNZAT
Rendeljen most Savage Gear 3D HARD EEL SWIMBAITEKET!
Rendeljen most TARTALÉK FARKAKAT a 3D Hard Eel swimbaitekhez!
Rendeljen most PROVOKATÍV FARKAKAT a 3D Hard Eel swimbaitekhez!
Savage Gear Horgász webáruház • 1097 Budapest, Soroksári út 132. • Tel.: +36 (70) 429-9236 • E-mail: info@savage-gear.hu • Lanitex Kft. adatkezelés nyílvántartási száma: NAIH-77591/2014.